Thursday, July 2, 2009

SQL Server Interview Questions -- Part 6

In MSDN online, there is a Maximum Capacity Specifications for SQL server different versions. It is hard to remember all of them. These are the most common ones that are asked in interviews. These specifications are for 32-bit enterprise edition of sql server 2008.

51. Maximum number of columns used in GROUP BY, ORDER BY in SQL Server 2008:
Ans: It is not limited by number of columns but it is limited by number of bytes. The maximum bytes per GROUP BY, ORDER BY is 8060.

52. What is the maximum number of clustered index per tables in SQL Server 2008 ?
Ans: 1

53. What is the maximum number of columns per select or insert statement in SQL Server 2008 ?
Ans: 4096

54. What is the maximum Database size in SQL Server 2008 ?
Ans: 524,272 terabytes

55. What is the maximum number of databases per instance of SQL Server 2008 ?
Ans: 32,767

56. What is maximum number of non-clustered index per table in SQL Server 2008 ?
Ans: 999

57. What is the maximum number of parameters in stored procedures or user defined functions in SQL Server 2008 ?
Ans: 2,100

58. What is the maximum number of rows a table can have in SQL Server 2008 ?
Ans: It is limited only by the storage.

59. What is the nesting maximum for stored procedures/triggers/subqueries in SQL Server 2008.
Ans: 32

60. What is the maximum bytes per row in SQL Server 2008 ?
Ans: 8,060

Related Posts by Categories



Widget by Scrapur

No comments:

Post a Comment